Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ του Φίλιππου Τσίτου - 2010(DvdRip)

Υπόθεση:


Ο Σταύρος είναι ένας είναι ένας ξενοφοβικός ψιλικατζής στην Ακαδημία Πλάτωνος, ο οποίος περνά όλη του την ημέρα καθισμένος έξω από το μαγαζί μαζί με τους φίλους του, σχολιάζοντας οποιονδήποτε περνά από μπροστά τους.

Η γυναίκα του τον έχει εγκαταλείψει και αρνείται να επιστρέψει - η μητέρα του έχει πάθει ήδη ένα εγκεφαλικό και ο Σταύρος πρέπει να την προσέχει επί 24ώρου βάσεως.

Η αγαπημένη ασχολία του Σταύρου και των τριών φίλων του, που επίσης διατηρούν ψιλικατζίδικο στη γειτονιά, είναι το καθημερινό μέτρημα των Κινέζων, οι οποίοι στήνουν το μαγαζί τους απέναντι.

Μια δουλειά που δεν έχει τέλος γιατί οι Κινέζοι μοιάζουν να πολλαπλασιάζονται μέρα με την ημέρα. Το μέτρημα διακόπτεται μόνο αν περάσει κανένας Αλβανός. Τότε πέφτουν στοιχήματα αν ο σκύλος θα γαβγίσει τον Αλβανό ή όχι. Αυτή είναι η δεύτερη αγαπημένη ασχολία τους.

Έτσι περνούν την ώρα τους, χαλαρά και διασκεδαστικά, χαζεύοντας τη ζωή που αλλάζει έξω από τα μαγαζιά τους. Ο Σταύρος όμως είναι διαρκώς ανήσυχος. Ανεξήγητα δυσαρεστημένος.

Τα βράδια δεν μπορεί να κοιμηθεί αλλά δεν μπορεί να καταλάβει το γιατί.

Μέχρι που μια μέρα ένας περαστικός Αλβανός (αφού τον γαβγίσει ο σκύλος) αναγνωρίζει στη μητέρα του Σταύρου την δικιά του χαμένη μητέρα...

Γνωρίζοντας ελάχιστα για το πραγματικό παρελθόν του μία μέρα θα ανακαλύψει πως όχι μόνο έχει αδελφό, αλλά πως ο αδελφός του είναι Αλβανός.

Οι φίλοι του ξαφνικά αρχίζουν να τον κοιτούν με μισό μάτι και ο ίδιος ο Σταύρος μοιάζει να μην είναι σίγουρος για τίποτα στη ζωή του.

62ο Φεστιβάλ Λοκάρνο (15 Αυγούστου 2009)


Λεοπάρδαλη Α’ Ανδρικού Ρόλου στον Αντώνη Καφετζόπουλο


Α’ Βραβείο της διεθνούς Οικουμενικής Επιτροπής


Γ’ Βραβείο της Επιτροπής Νέων


Σκηνοθεσία:
Φίλιππος Τσίτος

Σενάριο:
Αλέξης Καρδαράς
Φίλιππος Τσίτος

Μουσική:
Enstro

Χρονολογία παραγωγής
2009

Χώρα παραγωγής
ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

Είδος ταινίας
ΚΩΜΩΔΙΑ, ΔΡΑΜΑ

Τοποθεσίες Γυρισμάτων
Ελλάδα


Παίζουν:

Αντώνης Καφετζόπουλος
Anastas Kozdine
Τιτίκα Τσιριγκούλη
Γιώργος Σουξές
Κωνσταντίνος Κορωναίος
Παναγιώτης Σταματάκης
Μαρία Ζορμπά

http://rapidshare.com/files/384521981/AKDM.PLT_by_crazy_ant.part5.rar
http://rapidshare.com/files/384542438/AKDM.PLT_by_crazy_ant.part4.rar
http://rapidshare.com/files/384521947/AKDM.PLT_by_crazy_ant.part3.rar
http://rapidshare.com/files/384502381/AKDM.PLT_by_crazy_ant.part2.rar
http://rapidshare.com/files/384502383/AKDM.PLT_by_crazy_ant.part1.rar

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Disclaimer

All the content and download links in this blog originally found from various websites,blogs and forums. Any credits should goes to the original rippers and uploaders. angi doesn't host any files & shall not take any responsibility for the content (image/audio/video/dead links etc). Download at your own risk. Please support the real owners of the artwork & legal copyright by buying their original copy of artwork.

Back to TOP