Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΨΥΧΗ ΒΑΘΙΑ - 2009 (DVDRip

Η ταινία «Ψυχή Βαθιά» αφουγκράζεται την συνταρακτική ιστορία του Εμφυλίου Πολέμου που δεν έχει νικητές και ηττημένους, παρά μόνο ανθρώπινες, τραγικές ιστορίες. Στη νέα του ταινία ο Παντελής Βούλγαρης, πέρα από παρατάξεις και κομματικές ιδεολογίες, μας μεταφέρει στο Γράμμο και το Βίτσι, όπου δόθηκε η τελευταία αιματηρή μάχη μεταξύ Εθνικού και Δημοκρατικού Στρατού και γράφτηκε ένα από τα σκοτεινότερα κεφάλαια της νεοελληνικής ιστορίας που ακόμα διχάζει. Ήρωές της δύο αδέλφια βοσκοί, ο Ανέστης (Χρήστος Καρτέρης) 17 χρονών και ο Βλάσης (Γιώργος Αγγέλκος) 14 χρονών οι οποίοι επιστρατεύονται από τις δύο αντίπαλες παρατάξεις ως οδηγοί καθώς γνωρίζουν καλά τα μονοπάτια και τα περάσματα της περιοχής. Μικρές ιστορίες εμπνευσμένες από πραγματικά περιστατικά, φόρος τιμής σε στρατιώτες και αντάρτες, όλοι τους πολύ νέοι που σκοτώνουν και σκοτώνονται σε έναν παράλογο πόλεμο.

Μιλώντας για το νέο του κινηματογραφικό ξεκίνημα, ο κ. Παντελής Βούλγαρης δήλωσε: «Προχωρώ σε ένα εγχείρημα δύσκολο από κάθε άποψη. Στους συνεργάτες μου κι εμένα χρειάστηκε πολύς χρόνος, μελέτη, σκέψη, αγωνία, σεβασμός για να σχεδιάσουμε και να οργανώσουμε τα γυρίσματα. Όλοι μας χρωστούμε ευγνωμοσύνη στους ανθρώπους που μας εμπιστεύτηκαν τις ιστορίες και τα πολύτιμα κειμήλια τους. Όλοι μας βασιζόμαστε στην εξαιρετική συνεργασία με τον κόσμο της Δυτικής Μακεδονίας, τοπικές αρχές, εκπαιδευτικούς, μαθητές, βιοτέχνες, υλοτόμους και εργάτες που βρίσκονται κοντά μας από την πρώτη στιγμή. Ξέρω πως έχω μεγάλη ευθύνη. Ασφαλώς ευχαριστώ όλους τους συμπαραγωγούς που συμβάλλουν στην παραγωγή αυτή. Σημειώνω πως σε μία περίοδο που σκεφτόμουν πια να ματαιώσω την ταινία, η στήριξη από την Village υπήρξε καθοριστική. Τους ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου και την πλήρη ελευθερία που μου παρέχουν».

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Village, κ. Χάρης Αντωνόπουλος, αναφερόμενος στη σημαντική αυτή σύμπραξη δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι για τη συνεργασία μας με τον κ. Παντελή Βούλγαρη, έναν από τους σπουδαιότερους ευρωπαίους σκηνοθέτες. Η πορεία του στο ελληνικό σινεμά, η ποιότητα των δημιουργιών του, μα πάνω απ’ όλα η σημασία που δίνει στην ιστορική έρευνα και στην πιστή αναπαράστασή της περιόδου που εκτυλίσσονται οι ταινίες του, αποτελούν εγγύηση για το αποτέλεσμα του νέου του κινηματογραφικού εγχειρήματος. Η Village θα είναι δίπλα του σε αυτή τη νέα αρχή, ώστε η «Ψυχή Βαθιά» να αποτελέσει μια ακόμη σπουδαία σελίδα στην πορεία του ελληνικού κινηματογράφου. Η «Ψυχή Βαθιά» θα ταξιδέψει το κοινό πίσω στο χρόνο, σε μια ιδιαίτερη περίοδο για το ελληνικό γένος. Παράλληλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω την Black Orange και τον κ. Ιακωβίδη, σταθερό συνεργάτη μας τα τελευταία χρόνια, στην προσπάθεια που κάνουμε να χτίσουμε σταθερές βάσεις για το μέλλον του ελληνικού κινηματογράφου.»
Βαγγέλης Μουρίκης

Η σκηνοθεσία και το σενάριο της ταινίας «Ψυχή Βαθιά» είναι του Παντελή Βούλγαρη. Η διεύθυνση φωτογραφίας είναι του Σίμου Σαρκετζή, η σκηνογραφία του Απόστολου Βέττα, τα κουστούμια της Λουκίας Χατζέλου, ο ήχος του Στέφανου Ευθυμίου, το μακιγιάζ της Κυριακής Μελλίδου και το μοντάζ του Πάνου Βουτσαρά. Βοηθοί σκηνοθέτη είναι ο Κώστας Αθουσάκης και ο Ντάνυ Μπόλντα. Τη μουσική της ταινίας θα γράψει ο Γιάννης Αγγελάκας. Στα σπέσιαλ εφέ η εταιρεία Alpha Stunts από τη Βουλγαρία. Την παραγωγή έχει αναλάβει ο Γιάννης Ιακωβίδης της Black Orange και τον συντονισμό, η Ελένη Μπερντέ. H «Ψυχή Βαθιά» έχει την ευγενική και πολύτιμη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, και είναι συμπαραγωγή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, της Ε.Ρ.Τ., της GRAAL, της NOVA, του Υπουργείου Παιδείας & Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας και της ΑΛΚΟ ΦΙΛΜΣ ΕΠΕ.


ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Χρήστος Καρτέρης, Γιώργος Αγγέλκος, Αννα Παρτσάνη, Βαγγέλης Μουρίκης, Βικτώρια Χαραλαμπίδου
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Παντελής Βούλγαρης
ΠΡΕΜΙΕΡΑ: 2009
ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Eλλάδα
ΓΛΩΣΣΑ: Ελληνικά
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 136'

http://hotfile.com/dl/112177616/7676d9c/psixi20vathia.part1.rar.html
http://hotfile.com/dl/112179408/6409e8e/psixi20vathia.part2.rar.html
http://hotfile.com/dl/112179538/7af8a53/psixi20vathia.part3.rar.html
http://hotfile.com/dl/112179652/d9c2d08/psixi20vathia.part4.rar.html
http://hotfile.com/dl/112179663/c3f33a0/psixi20vathia.part5.rar.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Disclaimer

All the content and download links in this blog originally found from various websites,blogs and forums. Any credits should goes to the original rippers and uploaders. angi doesn't host any files & shall not take any responsibility for the content (image/audio/video/dead links etc). Download at your own risk. Please support the real owners of the artwork & legal copyright by buying their original copy of artwork.

Back to TOP