Κυριακή 8 Μαΐου 2011

η ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ 2011:"Οι Οικονομικές Κρίσεις στην Ελλάδα:Η πτώχευση του Βενιζελου

Από τη χρεοκοπία του Τρικούπη στην πτώχευση του Βενιζέλου.
40 χρόνια μετά από την χρεοκοπία του 1893, η Ελλάδα πτωχεύει ξανά.
Η χρεοκοπημένη Ελλάδα πριν μπει σε νέες περιπέτειες και με άδεια τα ταμεία, διοργανώνει τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Η εθνική υπερηφάνεια για την νίκη του Σπύρου Λούη γρήγορα ξεχνιέται, όταν το 1897 χάνουμε τον πόλεμο με την Τουρκία. Η ήττα αυτή φέρνει για πρώτη φορά στη χωρά μας το ΔΝΤ εκείνης της εποχής.
Τότε ονομαζόταν ΔΟΕ, δηλαδή Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος.
Τα οικονομικά δοκιμάζονται λίγα χρόνια αργότερα με την Μικρασιατική εκστρατεία. Το ταμείον είναι μείον και το 1922 ο υπουργός οικονομικών Π. Πρωτοπαπαδάκης κάνει μια παγκόσμια πατέντα εσωτερικού δανεισμού. Κόβει το χαρτονόμισμα στα δύο και κρατά το μισό για τις ανάγκες του κράτους. Η δραχμή διχοτομείται και η χώρα αποφεύγει προσωρινά τη χρεοκοπία.
Η Μικρασία όμως, θα χαθεί και χιλιάδες πρόσφυγες θα αναζητήσουν καταφύγιο στην Ελλάδα, που αναζητά και παίρνει οικονομική στήριξη από την Κοινωνία των Εθνών.
Το 1929 το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης καταρρέει. Το αμερικανικό κραχ λειτουργεί σαν ντόμινο που παρασύρει τις οικονομίες όλων των χωρών. Η ανίσχυρη οικονομικά Ελλάδα θα βιώσει τα αποτελέσματα της κρίσης δύο χρόνια αργότερα. Το 1932, ο Βενιζέλος σε μία απέλπιδα προσπάθεια για νέα δάνεια, θα αναζητήσει την στήριξη των Ευρωπαίων, οι οποίοι όμως, θα του γυρίσουν την πλάτη. Έτσι, την άνοιξη του 1932 η χώρα οδηγείται σε στάση πληρωμών. Τα αποτελέσματα στην κοινωνική και πολιτική ζωή είναι ολέθρια. Η ανεργία και η ανέχεια σε συνδυασμό με την παράλογη αύξηση στις τιμές βασικών προϊόντων βγάζουν τους πολίτες στους δρόμους. Η δημόσιοι υπάλληλοι βλέπουν τους μισθούς τους να ψαλιδίζονται.
Ο αρχιεπίσκοπος τίθεται επικεφαλής μιας κίνησης προκειμένου να συγκεντρωθεί χρυσός στην Τράπεζα της Ελλάδος. Καλεί τους πολίτες να προσφέρουν βέρες και άλλα τιμαλφή. Μερικοί έβγαλαν ακόμα και τα χρυσά δόντια τους.
Η πτώχευση του ´32 θα είναι το κύκνειο άσμα του Ε. Βενιζέλου, ο οποίος στη συνέχεια καταποντίζεται
http://www.fileserve.com/file/eMyTVXa/mtx_Xreokopia Trikouph.part1.rar
http://www.fileserve.com/file/YngBkus/mtx_Xreokopia Trikouph.part2.rar
http://www.fileserve.com/file/d4YcPEQ/mtx_Xreokopia Trikouph.part3.rar
http://www.fileserve.com/file/ertJyy4/mtx_Xreokopia Trikouph.part4.rar
http://www.fileserve.com/file/yE9Vfg6/mtx_Xreokopia Trikouph.part5.rar

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Disclaimer

All the content and download links in this blog originally found from various websites,blogs and forums. Any credits should goes to the original rippers and uploaders. angi doesn't host any files & shall not take any responsibility for the content (image/audio/video/dead links etc). Download at your own risk. Please support the real owners of the artwork & legal copyright by buying their original copy of artwork.

Back to TOP