Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΤΟ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΝΙΛΣ ΧΟΛΓΚΕΡΣΟΝ - 1981 [DVDRip]


· Είδος: Παιδίκο
· Παραγωγής: 1981
· Χρώμα: Έγχρωμο
· Συγγραφέας: Lagerlof Selma Ottilia
· Ηλικίες: Από 8 Μέχρι 100

Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον
Είναι μια σειρά κινουμένων σχεδίων ιαπωνικής παραγωγής, που πρόβαλε η κρατική τηλεόραση της Ελλάδας, στις αρχές της δεκαετίας το’80.
Ήταν βασισμένη στο βιβλίο φαντασίας της Σουηδής συγγραφέα Selma Lagerlof [1858-1940]
Οι υπέροχες περιπέτειες του Νιλς Χόλγκερσον. και δημοσιεύτηκε σε δυο μέρη το 1906 και το 1907, το οποίο της χάρισε το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1909.
Η συγγραφέας είχε αφιερώσει τρία χρόνια στη μελέτη της φύσης και των λαϊκών παραδόσεων και θρύλων της Σουηδίας και πολλά από αυτά ,τα αποτύπωσε στο βιβλίο της.
Το βιβλίο έγινε τεράστια επιτυχία σε όποια χώρα κυκλοφόρησε και το 1962, η Σουηδική τηλεόραση γύρισε μια ταινία με θέμα τον Νιλς Χόλγκερσον με πρωταγωνιστές τους Sven Lundberg, τον Max von Sydow και την Annika Tretow και προβλήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου του 1962.

· Περιγραφή:
Ο Νιλς ήταν ένα τεμπέλικο παιδί, που του άρεσε να βασανίζει τα ζώα και να ταλαιπωρεί τους ανθρώπους. Μια μέρα όμως το παράκανε παίζοντας ένα άσχημο παιχνίδι σε έναν νάνο. Αυτό για να τον τιμωρήσει τον μεταμορφώνει κι εκείνο σε νάνο κι ο Νιλς βρίσκεται να ταξιδεύει με ένα κοπάδι αγριόχηνες για το Βορρά.
Άραγε θα ξαναγίνει άνθρωπος ή θα ακολουθήσει για πάντα το δρόμο της περιπλάνησης των πουλιών;
Σε αυτό το γεμάτο περιπέτειες ταξίδι ο Νιλς γνωρίζει πολλά για τη φύση και για τις συνήθειες, τις δυσκολίες και τις χαρές των ζώων. Μαθαίνει να εκτιμάει και να σέβεται τις αξίες της ζωής όλων των πλασμάτων.

Μέρος Α'
· Επεισόδια: 1-6
http://www.megaupload.com/?d=NKHIFRYO
http://www.megaupload.com/?d=BLVEOSH5
http://www.megaupload.com/?d=FI03KO57
http://www.megaupload.com/?d=PUPABYIN
http://www.megaupload.com/?d=28FANZNO
http://www.megaupload.com/?d=WX1PZSLL
http://www.megaupload.com/?d=LFX59DSJ
http://www.megaupload.com/?d=DUT3B6B8
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Disclaimer

All the content and download links in this blog originally found from various websites,blogs and forums. Any credits should goes to the original rippers and uploaders. angi doesn't host any files & shall not take any responsibility for the content (image/audio/video/dead links etc). Download at your own risk. Please support the real owners of the artwork & legal copyright by buying their original copy of artwork.

Back to TOP