Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

IP MAN Ι, 2008 ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΟΙ ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ

Είδος Ταινίας
Action /Biography /Drama
Επίσημη Πρεμιέρα
12/12/2008
Ελληνική Πρεμιέρα
31/03/2011 (DVD premiere)
Σκηνοθέτης
Wilson Yip
Σεναριογράφος
Edmond Wong
Ηθοποιοί
Donnie Yen /Simon Yam /Siu-Wong Fan


Καταλληλότητα Ταινίας

Απαραίτητη η γονική συναίνεση


Υπόθεση
Ο μεγάλος δάσκαλος του Wing Chun, Ip Man έχει τα πάντα. Μια τέλεια οικογένεια, αρκετά χρήματα και ένα όμορφο σπίτι. Την εποχή εκείνη ο ίδιος δεν δέχονταν να διδάξει την τεχνική του όσα χρήματα και αν του πρόσφεραν . Αλλά όταν οι Ιάπωνες καταλαμβάνουν την Κίνα και την επαρχία Foshan κατά τη διάρκεια του 2ου παγκοσμίου πολέμου το 1937, ο Ip, αλλά και οι υπόλοιποι κάτοικοι της περιοχής, βρίσκονται σε καταναγκαστικά έργα ενώ αντιμετωπίζονται βάναυσα από τους Ιάπωνες που διασκεδάζουν καθώς τους βλέπουν να πεθαίνουν και να βασανίζονται σε αγώνες θανάτου. Ο Ip Man βλέπει να χάνεται και το τελευταίο είδος αξιοπρέπειας που τους απέμεινε και αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του διδάσκοντας στους συμπατριώτες του την αυτοάμυνα ως μέσο προστασίας και όχι ως μέσο έκδηλης βίας αντιμετωπίζοντας την πιο έντονη πρόκληση τόσο για την εκπαίδευση όσο και την τιμή του. Στα μάτια όλων των Κινέζων ήταν και θα είναι για πάντα. Ο Μεγάλος Δάσκαλος!


Extra Info
Το Ip Man είναι μια ταινία που πραγματεύεται την ζωή ενός εκ των θρυλικότερων δασκάλων πολεμικών τεχνών όλων των εποχών, του περίφημου Yip Man. Το όνομα του συνδέθηκε με τον εκσυγχρονισμό, τον εμπλουτισμό και την ευρεία διάδοση της αγαπημένης πολεμικής τέχνης Wing Chun, μαζί με το Jeet Kune Do που θεμελίωσε ο Bruce Lee, μαθητής του μεγάλου δασκάλου Man. Η ιστορία εστιάζεται στην ζωή του Man λίγο πριν και κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. 
https://rapidshare.com/files/460862486/Ip.Man.2cd..arx.ccf 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Disclaimer

All the content and download links in this blog originally found from various websites,blogs and forums. Any credits should goes to the original rippers and uploaders. angi doesn't host any files & shall not take any responsibility for the content (image/audio/video/dead links etc). Download at your own risk. Please support the real owners of the artwork & legal copyright by buying their original copy of artwork.

Back to TOP